Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 99€

4 + 1 Tips ομορφιάς για τα πρώτα κρύα

H θερμοκρασία του περιβάλλοντος αρχίζει να πέφτει και για τους επόμενους μήνες θα πρέπει να βοηθήσεις το σώμα σου να αντιμετωπίσει τον κρύο και ξηρό αέρα που αφυδατώνει το δέρμα για να παραμείνεις ενυδατωμένη και λαμπερή. Ακολουθούν 5 πολύ χρήσιμα tips για να είσαι κούκλα ακόμα και τις πιο κρύες μέρες του χειμώνα! 
 

Ενυδάτωσε τα χείλη σου

Μόλις τα χείλια σου αρχίζουν να ξεφλουδίζουν, μπορεί να πάρει και μέρες για να τα επαναφέρεις. Γι’ αυτό βρες ένα ενυδατικό lip balm με έλαιο καρύδας, βιταμίνες, με βούτυρο κακάο ή κερί μέλισσας και εφάρμοζέ το κατά τη διάρκεια όλης της μέρας, ειδικά τις πολύ κρύες μέρες. Επίσης, το βράδυ πριν να κοιμηθείς, μπορείς να απλώσεις πάνω τους λίγη βαζελίνη και το άλλο πρωί θα είσαι για… φίλημα!
 

Μην κάνεις μπάνιο με καυτό νερό

Το ξέρουμε ότι είναι τέλειο να κάνεις ένα καυτό μπάνιο μετά από μία κουραστική και κρύα μέρα. Όμως η υψηλή θερμοκρασία θα αφυδατώσει το δέρμα σου καταστρέφοντας τα λιπίδια του σώματος και θα δυσκολέψει τη προσπάθειά σου για ενυδάτωση. Προσπάθησε να κάνεις μπάνιο σε μία μέση θερμοκρασία νερού. Μπορεί να μην το ευχαριστιέσαι το ίδιο αλλά για το δέρμα σου σίγουρα είναι πολύ καλύτερο.
 

Ενυδάτωση προσώπου κάθε μέρα

Θα πρέπει απαραιτήτως να φοράς την ενυδατική προσώπου σου κάθε μέρα! Ειδικά όσες έχουν ξηρό δέρμα, το οποίο ταλαιπωρείται από τις χαμηλές θερμοκρασίες και τον παγωμένο αέρα θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν μία ακόμα πιο ενυδατική κρέμα σε σχέση με το καλοκαίρι.
Εάν θέλεις να φροντίσεις το δέρμα σου ακόμα περισσότερο, ένα peeling με οξέα φρούτων ή παράγωγα βιταμίνης Α, είναι ιδανικό για να αποκαταστήσει το φυσικό φιλμ της επιδερμίδας.


 

Πρόσεξε τα χέρια σου

Τα χέρια είναι αυτά που ταλαιπωρούνται περισσότερο κατά τη διάρκεια του χειμώνα και συνήθως βλέπουμε από τις πρώτες κιόλας κρύες ημέρες, το δέρμα στην περιοχή να χάνει την ελαστικότητα και τη μαλακή του υφή ή να ξεφλουδίζει.
Μία με 2 φορές τη μέρα τουλάχιστον, θα πρέπει να απλώνεις μία ειδική ενυδατική κρέμα, ειδικά μετά από δουλειές του σπιτιού όπως το πλύσιμο των πιάτων. Μπορείς να φτιάξεις τη δική σου κρέμα, αναμιγνύοντας μία κουταλιά της σούπας γλυκερίνη με ένα κουταλάκι του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού. Φρόντισε κατά την εφαρμογή της κρέμας να κάνεις ελαφρύ μασάζ ώστε να βελτιώσεις και την κυκλοφορία του αίματος στη περιοχή. Τις πολύ κρύες μέρες, μη ξεχνάς να φοράς τα γάντια σου έξω από το σπίτι!
 

Μαλλιά δυνατά ακόμα και στο κρύο

Η τρίχα, όπως και τα κύτταρα του δέρματος, είναι ένας ζωντανός οργανισμός και τρέφεται από αιμοφόρα αγγεία που επικοινωνούν με το θύλακα όπου βρίσκεται η ρίζα της. Οι χαμηλές θερμοκρασίες ξηραίνουν τη τρίχα, ενώ η υγρασία στο περιβάλλον προκαλεί έντονο φριζάρισμα.
Σίγουρα το συχνό κούρεμα και οι θεραπείες που γίνονται στο κομμωτήριο είναι απαραίτητα για τη σωστή φροντίδα των μαλλιών. Επίσης τα κατάλληλα προϊόντα φροντίδας που θα συστήσει ο κομμωτής σου θα προσφέρουν τη προστασία που χρειάζεται ο δικός σου τύπος τρίχας. Δες εδώ πώς θα φροντίσεις σωστά τα μαλλιά σου.

You may also like

Δείτε επίσης

Χρήσιμες συμβουλές, tips και όλες οι νέες τάσεις στο χώρο της ομορφιάς