Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 99€

Τα πιο συχνά λάθη στο καθημερινό μακιγιάζ

Τα πιο συχνά λάθη στο καθημερινό μακιγιάζ

Το αψεγάδιαστο μακιγιάζ, ακόμα και αν γίνεται για τους σκοπούς μιας απλής καθημερινής βόλτας, αποτελεί στόχο για πολλές γυναίκες. Εφόσον δεν γίνεται από επαγγελματίες makeup artists που γνωρίζουν καλά τα μυστικά και τον τρόπο να αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά που πρέπει και με τον τρόπο που πρέπει, είναι λογικό να γίνονται λάθη στο καθημερινό μακιγιάζ τα οποία καταλήγουν να έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που αρχικά θα θέλαμε. Ποια είναι όμως τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε στο καθημερινό μακιγιάζ;

Ανανέωση μακιγιάζ
Ένα πολύ σημαντικό λάθος που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες όταν θέλουν να ανανεώσουν το μακιγιάζ τους είναι να προσθέτουν επιπλέον προϊόν στο ήδη υπάρχον. Αυτή η τακτική όμως το μόνο που καταφέρνει είναι να αναμειγνύει τις «στρώσεις» χωρίς να προσθέτει κάτι πιο ουσιαστικό. Όταν θέλουμε να ανανεώσουμε το μακιγιάζ μας, το σωστό είναι πρώτα να αφαιρέσουμε τη λιπαρότητα, τη σκόνη, την υγρασία αλλά και το υπόλοιπο προϊόν και στη συνέχεια να εφαρμόσουμε το νέο προϊόν. Αυτό ισχύει για το μακιγιάζ σε όλο το πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένου και του κραγιόν. Για να ανανεώσουμε σωστά το κραγιόν δεν προσθέτουμε απλά μια στρώση στο ήδη υπάρχον. Αφαιρούμε το κραγιόν που φοράμε και προσθέτουμε μια νέα στρώση.

Μάσκαρα
Πολλές γυναίκες εφαρμόζουν τη μάσκαρά τους κοιτάζοντας απευθείας στον καθρέφτη. Το αποτέλεσμα δεν είναι άλλο από τις γνωστές μαύρες μουτζούρες στα βλέφαρα και όχι μόνο. Το μυστικό είναι να βάζουμε τη μάσκαρα σε έναν μικρότερο καθρέφτη τον οποίο θα κρατάμε πιο χαμηλά από το ύψος του βλέμματος. Έτσι καταφέρνουμε να αποφύγουμε τις μουτζούρες. Ακόμα όμως και αν αυτό συμβεί υπάρχει ο σωστός και ο λάθος τρόπος να τις καθαρίσουμε. Ο λάθος τρόπος είναι να προσπαθήσουμε να αφαιρέσουμε τις μουτζούρες αμέσως μόλις γίνουν. Με τον τρόπο αυτό οι μουτζούρες αφενός δεν καθαρίζονται εύκολα και αφετέρου καταλήγουν να απλώνονται περισσότερο. Ο σωστός τρόπος, από την άλλη, είναι να περιμένουμε να στεγνώσει η μάσκαρα και στη συνέχεια να την αφαιρέσουμε απαλά και πιο εύκολα.

Concealer
Οι περισσότερες γυναίκες εφαρμόζουν το concealer σε όλη την περιοχή κάτω από τα μάτια, όπως εφαρμόζουν την κρέμα ματιών τους. Ο σωστός τρόπος να εφαρμόσουμε το concealer είναι να δημιουργήσουμε στην ουσία ένα τριγωνικό σχήμα ώστε να διαμορφώσουμε μια περιοχή που θα φωτίζει τα μάτια μας.

Ρουζ
Δεν είναι λίγες οι γυναίκες εκείνες που εφαρμόζουν το ρουζ τους σαν μια ευθεία γραμμή από το μάγουλο έως το μήλο. Αυτή όμως η τεχνική δεν είναι σωστή. Για να μπορέσει το ρουζ να… εκπληρώσει τον σκοπό του καλό είναι να το εφαρμόζουμε ταμποναριστά και αφού έχουμε αφαιρέσει την περιττή ποσότητα.

Τα λάθη στο καθημερινό μακιγιάζ είναι πολύ συνηθισμένα ειδικά όταν αυτό δεν γίνεται από επαγγελματίες makeup artists. Ευτυχώς όμως με λίγα και απλά βήματα μπορούμε να διορθώσουμε τα λάθη αυτά και να έχουμε μια αψεγάδιαστη εμφάνιση σε κάθε περίσταση.

Χρειάζεσαι περισσότερες συμβουλές σχετικά με τα λάθη στο μακιγιάζ και πώς μπορείς να τα διορθώσεις; Επικοινώνησε σήμερα κιόλας με τις makeup artists και beauty experts του Elisabeth’s Point στο τηλέφωνο 210 8023376.

You may also like

Δείτε επίσης

Χρήσιμες συμβουλές, tips και όλες οι νέες τάσεις στο χώρο της ομορφιάς